top of page

Over Zonta

Zonta International​

Building a better world for women and girls 

 

Zonta is een wereldwijde service organisatie van vrouwen die hun talenten vrijwillig inzetten om de algemene situatie van vrouwen en meisjes te verdedigen, te verbeteren en te versterken, zowel regionaal als internationaal. 

Ze engageren zich om dit te doen op wettelijk, politiek, economisch, sociaal, medisch en professioneel vlak. 

Zo heeft Zonta International een consultatief statuut bij ECOSOC en een internationale adviserende bevoegdheid bij de Council of Europe, UNO, UNESCO, UNICEF, UN-WOMEN, ILO, de Internationale Vrouwenraad etc.

Ook helpen ze ontwikkelingslanden om grootschalige projecten uit te voeren, die ondersteuning bieden op het gebied van onderwijs, welzijns- en gezondheidszorg. 

'We believe all women can embrace who they are,
can define their future, and can change the world.

Our Mission

Onze missie

Zonta International is een toonaangevende wereldwijde organisatie van professionals die zich inzetten om de situatie van de vrouw wereldwijd te verbeteren. We streven ernaar vrouwen mondiger te maken door service en advocacy (belangenbehartiging).

Onze visie

  • Zonta International ijvert naar een wereld waar vrouwenrechten worden erkend als mensenrechten en waar elke vrouw haar potentieel volledig kan bereiken.

  • In dergelijke wereld hebben vrouwen toegang tot alle middelen en worden zij op gelijke voet met mannen vertegenwoordigd in besluitvormingsposities.

  • In zo'n wereld leeft geen enkele vrouw in angst voor geweld. 

Onze doelen

Voorkomen van kinderhuwelijken

Pleiten voor gendergelijkheid 

Ending Child Marriage.png
genderq-250x300.png
genderq-250x300.png

Bestrijden van gendergerelateerd geweld 

Uitbreiden van toegang tot onderwijs 

download (2).jpg
EVAW.png
Education.png
bottom of page